Erdek'in eski başkanına 15 Temmuz gözaltısı

Balıkesir'in Erdek ilçesinin eski belediye başkanı Hüseyin Sarı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrası gözaltına alındı. Sarı'nın gözaltına alındığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan duyurdu.

Eski Erdek Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Sarı sosyal medya hesabından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paylaşımı nedeni ile gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile olay hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu, paylaşımında, '' 15 Temmuz ihanetine direnen vatandaşlarımızı ve şehitlerimizi aşağılayan H.S. isimli şahıs, Balıkesir polisimiz tarafından gözaltına alındı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suç ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma suçlardan hakkında yasal işlem başlatıldı'' açıklamasını yaptı.

İhalede usulsüzlük nedeni ile 2020 yılında görevden alınan Eski Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın daha önce de Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

# chp # Balıkesir # sosyal medya # terör # 15 temmuz # süleyman soylu # twitter # İçişleri Bakanı # Temmuz # cumhuriyet halk partisi # Erdek # demokrasi ve milli birlik günü # Hüseyin sarı