Vatan Partisi dışında FETÖ'yü yönetenleri gösteren olmadı

15 Temmuz'da Vatan Partisi dışında hiçbir siyasi parti ve Ulusal Kanal ile Aydınlık Gazetesi hariç neredeyse hiçbir medya kuruluşu FETÖ'cü darbe girişiminin arkasındaki ABD ve NATO'yu göstermedi. Açıklama ve haberlerde FETÖ'ye lanetler yağdırıldı ancak onun arkasındaki ABD ve NATO'nun adı bile geçmedi. Darbe girişimini kınayan Millet İttifakı ve bileşenleri ise bırakın arkasındakileri FETÖ'nün adını bile vermedi. İşte Türkiye'nin 15 Temmuz tablosu...

FETÖ’cü darbe girişiminin bozguna uğratıldığı 15 Temmuz’un 6. yıl dönümünde siyasilerden de peş peşe açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mesajlarında Türkiye’nin bağımsızlığına ve milletin birlik beraberliğine vurgu yaptı. CHP’nin başını çektiği Millet İttifakı bileşenleri ise, mesajlarında Fethullahçı Terör Örgütü’nün ismini bile anmadı.

Hem Cumhur İttifakı ve hem de Millet İttifakı liderlerinin mesajlarında, FETÖ’cü darbe girişimiyle ilgili ABD ve NATO’dan hiç söz etmemesi de dikkat çekti.

Oysa NATO’nun Türkiye’deki gladyo yapılanması olan Fethullahçı Terör Örgütü’nun arkasında, başından sonuna kadar ABD vardı. NATO eliyle Türk Ordusunun içine yerleştirilen FETÖ gladyosu, 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef aldı. 15 Temmuz günü, İncirlik Üssü, Akıncı Üssü gibi üslerin adı öne çıksa da darbe girişimi bizzat NATO karargahlarından planlandı ve yönetildi.

Yıllarca FETÖ ile mücadele eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 15 Temmuz’un “Amerikancı bir kalkışma” olduğu ilk günden bu yana ifade etti. Örgütü yıllar önce “Fethullah Gülen Terör Örgütü” olarak isimlendiren de yine Vatan Partisi’ydi.

Doğu Perinçek, 15 Temmuz mesajında, ABD ve NATO’nun darbe girişiminde rolüne bir kez daha dikkat çekti:

- 15 Temmuz 2016 darbe girişimi, Amerikancı bir kalkışmaydı. ABD'nin NATO eliyle devletimizin içine yerleştirdiği FETÖ Gladyosunun hain girişimi, Türk Ordusunun ve Türk Milletinin direnişiyle bastırıldı. NATO/FETÖ kalkışmasına canlarıyla kanlarıyla kahramanca karşı duran 251 şehidimizi saygıyla anıyoruz.



Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi dışında neredeyse hiçbir medya kuruluşu FETÖ'cü darbe girişiminin arkasındaki ABD ve NATO'yu göstermedi. Hükümete yakın medyanın haberlerinde FETÖ'ye lanetler yağdırılırken ABD ve NATO ise gizlendi. Sözde muhalif medyada da ABD ve NATO'nun adı geçmezken bazılarında ise FETÖ'nün ismi bile verilmedi.

# abd # türkiye # fetö # 15 temmuz # darbe girişimi # vatan partisi # cumhurbaşkanı # ulusal kanal # türk # aydınlık gazetesi # Temmuz # darbe