Tahran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan için resmi tören

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Tahran'da Sadabad Sarayı'nda resmi törenle karşıladı

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Tahran'da resmi törenle karşıladı.

Siyasi ve ekonomik yetkililerden oluşan üst düzey bir heyetle birlikte dün akşam Tahran'a gelen Erdoğan için bu sabah Tahran'daki Sadabad Sarayı'nda resmi tören düzenlendi.

Törende, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Törenin ardından İran Cumhurbaşkanı Reisi ile ikili görüşmeye geçen Erdoğan İranlı yetkililerle yapacağı bir dizi görüşmenin ardından, Astana sürecinin garantör devletleri ile yedinci devlet başkanları zirvesine katılacak. Zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yer alacak.

Söz konusu ziyaret, İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi'nin resmi daveti üzerine gerçekleşti.

# rusya # hulusi akar # erdoğan # iran # Putin # cumhurbaşkanı # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # süleyman soylu # milli savunma bakanı # reisi # ibrahim reisi # vladimir putin # soylu # İçişleri Bakanı # savunma # recep tayyip erdoğan # tahran # üçlü zirve