FETÖ'cülere direnen komutanların Avukatı Altun: ''Perinçek darbe karşıtı komutanlara etki etti''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 15 Temmuz gecesi yaptığı açıklama darbe girişimini bozguna uğrattı. Bu tespiti o gece FETÖ'cülere direnen komutanların Avukatı olan İsrafil Altun söyledi. Perinçek'in askerlere yaptığı uyarının çok etkili olduğunu vurgulayan Altun, "Bu açıklamayı duyan komutanların tutanak tuttuğunu ve erlere 'Dışarı çıkmayacaksınız' emri verdiğini söyledi.

15 Temmuz'da FETÖ'cülere karşı duran komutanların avukatı İsrafil Altun, darbe girişimi gecesini ve mahkeme sürecinde yaşananları Şule Perinçek'in Yeni Ufuklar programında anlattı.

Avukat İsrafil Altun darbe gecesi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in açıklamalarının darbeye karşı olan komutanlara da etki ettiğini belirtti:

- Bu müvekkillerim tutanak tutmadan önce Sayın Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in bir açıklamasını dinliyorlar. Doğu Perinçek 'Alet olmayın. Bu Amerikancı bir kalkışmadır ve bu bir şerefsizliktir' diyerek Türk subayına sesleniyor. Bu çok net bir açıklamadır. Bu açıklamayı duyan komutanlar tutanak tutuyorlar ve erleri sivil giyindirerek 'Dışarı çıkmayacaksınız' diyorlar ve güvenliklerini sağlıyorlar. Bunlar kalkışmaya karşı olan şerefli Türk subayları. Bu nedenle de sınırda önemli yerlerde görev yapıyorlar.



Altun, Perinçek’in sözlerinin kırılma yarattığını, FETÖ'cülerin planlarını bozduğunu vurguladı:

- Sayın Perinçek, o günkü açıklamasında 1. Ordu Komutanının harekete geçtiğini de söylüyor. Burada Vatan Partisi’nin Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güveni çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Doğu Perinçek’in çağrısı o kadar kuvvetli olmuştur ki oradaki komutanlar hemen Merkez Komutanlığını arıyorlar. Erleri kontrol altına aldıktan sonra dışarı çıkıyorlar. Başlarında tecrübeli bir üstçavuş var. Dışarıda bir taşın üzerine çıkıyor ve vatandaşlara bir konuşma yapıyor. Beri tarafta yüzbaşı ve üsteğmen var. Üstçavuş yaşı ve tecrübesi itibarıyla olayları ve vatandaşları yatıştırıyor.



Açıklama üzerine kışla önünde gerginliği bastıran bir askerin yargılanıp beraat ettiğini söyleyen Altun 'Hatta bazıları bir buçuk sene yattılar ama şikayetçi değiller. ‘Darbenin bastırılmasından memnunuz’ diyorlar’ ifadelerini kullandı.

- Bu arkadaşlarımız yargılandı ve beraat ettiler. Darbe girişiminden önce FETÖ’nün kendilerine yaptığı kötülükleri de anlatılar. Bu insanlar geçmişteki somut olayları da anlatınca beraat ettiler. Hatta bazıları bir buçuk sene içeride yattılar ama hiçbirisi şikayetçi değiller. ‘Olması gerekendi ve o dönemin karışıklığında olabilir’ dediler. 'Biz darbenin bastırılmasından memnunuz' diyerek görevlerine devam ediyorlar.
# fetö # açıklama # 15 temmuz # vatan partisi # türk # Doğu Perinçek # Temmuz # darbe # Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # şule perinçek # yeni ufuklar