Bakan Koca'dan vaka açıklaması: "Günlük vakalar 40 kat arttı"

Günlük vaka sayıları 40 kat arttı. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Hastaneye yatışların ciddi boyutlarda olmadığını belirten Koca, yeni yoğun bakım açılması gerektiren bir durum olmadığını ifade etti. Maske uyarısında bulunan Bakan, aşı için de çağrı yaptı.

Vaka sayıları 40 kat arttı, aşılama yeniden başladı. Peki Türkiye'de hangi önlemler alınacak? Yanıt Sağlık Bakanı'ndan geldi.

- Riskli olan kişilerin eğer bir belirti varsa erken dönemde testlerini yaptırıp, eğer pozitifse o durumda ek hastalığı varsa ilaca başlama durumu söz konusu olabilir. Dolayısıyla elimizde ilacımız var, aşımız var. Kişisel tedbirlere uyarak Kovid ile yaşamayı artık öğrendik.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerin en çok konuşulan konusu artan vaka sayıları:

- Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. O anlamda ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz. Artışın aynı oranda olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.


Yeni yoğun bakım açılması gerektiren bir durum olmadığını belirten Koca, maske konusunda uyarıda bulundu. Bakan, hatırlatma dozlarının mutlaka yaptırılmasını istedi:

- Şu an yeni yoğun bakım açılması gibi bir durum yok. Panik havası yok. Yeniden kapatma ve benzeri durumlar olmayacak. Aşımız var, ilacımız var, tedbirlere devam. Özellikle 50 yaş üstü, riskli olan vatandaşlarımızın aşıyı hassasiyetle uygulamalarını önemsiyoruz. Bir de yine riskli, 50 yaş üstü, kronik hastalığı, ek hastalığı olan kişilerin de kalabalık ortamlarda maskelerini her zaman olduğu gibi takmalarını ısrarla öneriyoruz.
# hastane # türkiye # bakanlar kurulu # aşı # fahrettin koca # Maske # vaka sayısı # son # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca # yoğun bakım # günlük