CHP'li belediyeler bakanlık kararına uymayacak

Dışişleri Bakanlığı CHP'li belediyelerin yabancı elçilerle görüşmelerinin artması üzerine bir genelge yayınladı ve belediye başkanlarının yabancı elçilerle görüşmesini bakanlık iznine bağladı. CHP'Lİ 11 büyükşehir belediye başkanı da bir araya geldi bakanlık genelgesine tepki gösterdi, yabancı elçilerle bakanlık izni olmadan görüşmemiz gerekir diye ortak açıklama yaptılar. 11 belediye başkanı ortak bir açıklamaya daha imza attı.

Dışişleri Bakanlığı’nın Yabancı misyonlarla görüşmeleri izne bağlaması kararı, devamlı elçilerle özel görüşmeler yapan CHP Belediyelerini tedirgin etti. Yabancı elçilerle sürekli görüşmeleri ve kredi alımları gündeme gelen belediye başkanları bir araya geldi.

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, Dışişleri Bakanlığının "Yabancı misyonlarla görüşmek izne bağlandı" genelgesi ile ilgili açıklama yapıldı.

Kararın, hukuka ve demokrasiye ait olmadığı belirtilen açıklamada, genelgenin iptali için hukuki girişimlerde bulunulacağı da açıklandı.
Es// Ekonomi ve dış ilişkiler odaklı konuları ele alan ortak ortak yazılı açıklamanın özeti ise “Elçilerle izinsiz görüşmemiz gerekiyor” oldu.

Geçtiğimiz aylarda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yabancı elçilerle kamuoyundan habersiz görüşmeleri ve chatham house ziyaretleri de krize yol açmıştı.

CHP'li belediyeler bakanlık kararına uymayacak - Resim : 1

# ekrem imamoğlu # chp # ekonomi # Mansur Yavaş # dışişleri bakanlığı # dışişleri # CHPli belediyeler