Zafer Partisi'nde Cemevi kışkırtması çözülmelere yenisini ekledi

Sığınmacı kışkırtmasıyla kurulan Zafer Partisi'nde çözülmeler devam ediyor. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “Cemevlerine ibadethane statüsü vermeyeceğiz” açıklamasının ardından Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk, istifa ettiğini açıkladı.

Sığınmacı kışkırtmasıyla kurulan Zafer Partisi, bu kez de cemevi kışkırtması yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a, Aydın’da bir cemevini ziyaret ettiği sırada iktidara gelmeleri halinde cemevlerine ibadethane statüsü verip vermeyecekleri soruldu. Özdağ, "Bizim parti olarak böyle bir önerimiz olmadı, olmayacak. Olursa Selefi ve diğer tarikatlar da çıkıp aynı şeyi ister.” dedi.

Özdağ’ın bu açıklamasına Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk, tepki gösterdi. Türk, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

- Bize bin yıldır Türkmen derler. Biz kanunla Türk olmadık. Türküm, Türkçüyüm. Hünkar Hacı Bektaşi Veli’nin yolunda Kızıl Elmanın. Neferiyim. Cemevleri Alevilerin ibadethanesidir. Zafer Partisi’ndeki görevlerimden istifa ediyorum.


Özdağ’ın açıklamasına Alevi Dernekleri’nden de tepkiler gelmişti. Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, “ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin cemevleri ile ilgili kararı gayet açık” dedi. Doğan, “Aleviliği, selefilikle bir tutmuş olması, bilmemiş olmasından kaynaklanıyor. Talihsiz bir açıklama” ifadelerini kullandı.

Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan ise, “Özdağ gibiler nasıl konuşursa konuşsunlar, cemevleri, alevilerin ibadethanesidir” dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Derneği Başkanı Ercan Geçmez de, “İnsanlığın ibadet ettiği bir kurumun statüsünü bir kurum veya kuruluş belirleyemez” ifadelerine yer verdi.

# türk # istifa # avrupa # anadolu # ümit özdağ # sığınmacı # cemevi # Zafer Partisi # cem vakfı # Mustafa Aslan # Ercan Geçmez