Fiskobirlik'ten fındık alımı açıklaması

Fiskobirlik yeni sezonda fındık alımına hazır. Fındık üreticilerinin birliği olan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, Ağustos ayında başlayacak fındık festivalini de duyurdu.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, son 5-6 yıldan bu yana alımda, üretimde ve pazarlamada sürekli büyüyerek yollarına devam ettiklerini belirterek, "Bu sezon, geçmiş sezona göre daha iyi olacaktır bizim için." dedi.

Fiskobirlik, bu sezon alım planını da açıkladı. Fiskobirlik'in yeni sezonda 50 şubeden fındık alımı gerçekleştireceği duyuruldu. (rop 2, 3)

Bu sezon fındık ürününün bol, üreticinin yüzü ise gülüyor. Ancak rekoltenin yüksek veya az olması fındık fiyatına ciddi etki ediyor. Fiskobirlik Başkanı bunun sebebinin ise fındık piyasasının speküle edilmesinden kaynaklandığını söyledi. (röp4)

Açıklamada, Fiskobirlik'in emanet fındık alımına ve bu konudaki eleştirilere açıklık getirildi. (rop 5)

Fiskobirlik'in istese 100 bin ton fındık alabileceğini söyleyen Bayraktar, Fiskobirlik'in asıl amacının aldığı fındığı entegre tesislerinde ürünü işleyip satmak olduğunu ve Türkiye için doğrusunun bu olduğunu söyledi. (rop 6)

Açıklamada üreticilerin gündeminde olan ve henüz açıklanmayan fındık taban fiyatı ile ilgili de şunlar söylendi: (rop 7)

# türkiye # son # fındık # fiskobirlik