Türkiye, İran ve Rusya enerjide yeni bir anlaşmanın eşiğinde

Türkiye, İran ve Rusya enerji alanında yeni bir anlaşmanın eşiğinde. Enerji Bakanlığı kaynakları, yeni anlaşmaların söz konusu olduğunu ancak ayrıntıların adımlar somutlaşınca açıklanacağını söyledi.

Enerji alanında bölge ülkeleri ile iş birliği Ankara için altın fırsat.

Dünyanın enerjide yaşadığı kriz yeni dönemde Türkiye için fırsat olabilir. Rusya doğal gaz konusunda en büyük alternatif. İran'dan da doğal gaz alımı artabilir.

İsrail ve Güney Rum Yönetimi gazını, Yunanistan ve İtalya ile buluşturmayı amaçlayan proje, ticari olarak uygulanabilir bulunmuyor.

Diğer yandan ucuz mazot için de Ankara için en büyük alternatif Tahran. Bu koşullarda Türkiye'nin enerji alanında bölge ülkeleriyle iş birliği kritik öneme sahip.


Ankara, Moskova ve Tahran enerji alanında yeni bir anlaşmanın eşiğinde. Enerji Bakanlığı kaynakları, söz konusu anlaşma çalışmalarını Ulusal Kanal'a açıkladı.

Bakanlık kaynakları, yeni anlaşmaların söz konusu olduğunu ancak ayrıntıların adımlar somutlaşınca açıklanacağını belirtti. Kaynaklar, kısa vadede anlaşmalar için görüşmelerin süreceğini de ifade etti.

# türkiye # rusya # yunanistan # iran # israil # Ulusal # italya # moskova # tahran # enerji # gaz # doğal gaz # mazot # enerji bakanlığı # Güney Rum Yönetimi