Beyaz ve Pembe Köşk'e ne oldu?

İstanbul Emirgan Korusu’ndaki tarihi köşklerin kalıcı olarak kapatılması akıllarda soru işareti oluşturdu. Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’ün Ekrem İmamoğlu'na ve Pembe Köşk’ün ise eşi Dilek İmamoğlu'na tahsis edildiği iddialarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sorduk. Pembe Köşk ile ilgili iddialar yalanlanırken Beyaz Köşk hakkında sorularımıza yanıt alamadık.

İstanbul Emirgan Korusu’nda her gün binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Beyaz Köşk ve Pembe Köşk artık halka açık değil. Çünkü Beyaz Köşk’ün Ekrem İmamoğlu'na ve Pembe Köşk’ün ise eşi Dilek İmamoğlu'na tahsis edildiği iddia ediliyor.

Her iki köşkün de hem organizasyonlara hem halka kapatılması akıllarda soru işareti oluşturdu. Ulusal Kanal iddiaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sordu. İBB yetkilileri pembe köşk ile ilgili iddiaları yalanlarken Beyaz Köşk’ün Ekrem İmamoğlu’na tahsis edilip edilmediği ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

1995 yılında halkın kullanımına açılan ve İBB iştiraki BELTUR tarafından işletilen Beyaz Köşk, restoran haricinde ayrıca birçok düğün ve organizasyona ev sahipliği yapmıştı. Ancak belediye tarafından verilen yanıtta “Beyaz Köşk’ün tahsisi BELTUR A.Ş’de değildir.” dendi.

# istanbul # ibb # ekrem imamoğlu # chp # Ulusal # pembe köşk