HDP'nin seçim finansörü Kandil: 16 milyon dolar gönderdi

"PKK yöneticisi Cemil Bayık, HDP Eş Başkanı olduğu dönemde Sehalattin Demirtaş'a 16 milyon dolar para gönderdi." Bu çarpıcı bilgiyi PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Merdan Rüştü Ovalıoğlu, verdi. Ovalıoğlu, paranın seçim çalışmalarında kullanılmak üzere gönderildiğini söyledi.

Gri listede aranırken PKK’dan kaçarak teslim olan Merdan Rüştü Ovalıoğlu, Kandil'in eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 16 milyon dolar ya da avro para gönderdiğini söyledi.

25 Haziran 2022’de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadesi alınan Ovalıoğlu, Eski HDP Eş başkanı ile ilgili çarpıcı biligler paylaştı. Demirtaş için, “Kendisini birkaç defa Kandil alanında gördüm” dedi:

- Kendisi (Demirtaş) KCK Türkiye Meclisi karargahında üst düzey örgüt mensupları Kamuran Yüksek ve Yahya Figan ile görüştü. Kobani olayları sürecinde Kamuran Yüksek ve Yahya Figan ile irtibatlıdır. O dönem üst düzey örgüt mensupları tarafından çok fazla sevilmediğini biliyorum.


Ovalıoğlu, PKK elebaşlarından Cemil Bayık’ın Selahattin Demirtaş’a, HDP Eş Başkanı olduğu dönemde, seçim çalışmasında kullanılmak üzere para gönderdiğini söyledi. Terörist Ovalıoğlu, 6-8 Ekim terör olaylarına ilişkin yaşanan trafiği de anlattı:

- HDP Eş Genel Başkanlığı yaptığı süreçte Cemil Bayık seçim çalışmaları için 16 milyon dolar ya da Euro parayı Kamuran Yüksek ve Yahya Figan üzerinden gönderdi. 6 Ekim 2014 günü HDP Genel Merkezi tarafından yapılan çağrıyı biliyorum. Bu çağrının yapıldığı gün Irak’ta Metina alanında üst düzey örgüt mensuplarının katılımı ile KCK/TM Karargahında bir toplantı yapılmıştı. Kararlara ilişkin Zerrin kod adlı tarafından hızlı şekilde bilgisayar ortamında yazılan metin taslağı hafıza kartlarına atılarak kuryeler aracılığı ile Kamuran Yüksek ya da Yahya Figan’a iletildi. HDP Genel Merkezi’nce 6 Ekim 2014 günü yapılan çağrı metinde geçen cümleler Zerrin’in dokümanı yazarken tekrarladığı cümlelerdi.
# ankara # türkiye # pkk # kandil # hdp # terör # seçim # dolar # selahattin demirtaş # Cumhuriyet Başsavcılığı # cemil bayık # 2022 # merdan rüştü ovalıoğlu