Vatan Partisi'nden Duhok açıklaması

Astana Zirvesi sonrası sahaya sürülen ABD/PKK kışkırtması ile ilgili Vatan Partisi'nden açıklama geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Irak'ın Duhok kentindeki saldırının tıpkı Rus uçağının düşürülmesi gibi "Tam bir ABD kışkırtması" olduğunu belirtti.

Irak'ın kuzeyindeki Duhok'ta terör örgütlerinin sivillere yönelik saldırının yankıları sürüyor. ABD/ PKK kışkırtmasıyla Türkiye'nin hedef alındığı saldırıya yönelik Vatan Partisi'nden açıklama geldi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, saldırının perde arkasındaki güçlere dikkat çekti. Bursalı, üç maddede saldırının hedefini anlattı:


- Astana sürecinin yeniden ateşleneceği, Türkiye, İran ve Rusya'nın güçlü işbirliği koşullarının oluştuğu süreçte meydana gelen bu olay tam bir ABD kışkırtmasıdır. Hatta bu olay tıpkı Rus uçağının düşürülmesi gibidir. Bu kışkırtma Astana Sürecini, PKK-PYD ve bölgedeki bütün terör örgütlerine karşı ortak mücadele iradesini ve Irak da dahil olmak üzere bölge ülkelerinin işbirliğini hedef almaktadır.


PKK güdümündeki kışkırtmalara işaret eden Bursalı, ABD'nin terör örgütlerini kurtaramayacağını vurguladı:

- Türkiye içindeki HDP başta olmak üzere bütün PKK yanlılarının da çok hızlı bir şekilde Türkiye'nin karşısında bu kışkırtmayı körükleyen tavırları da anlamlıdır ve uyarıcıdır. Hiçbir kışkırtma ABD'yi ve terör örgütlerini kurtaramayacak.
# abd # türkiye # rusya # iran # pkk # hdp # pyd # terör # ırak # vatan partisi # mücadele # astana # Özgür Bursalı # Duhok