Bilecik Belediyesinde kur hesaplı rüşvet

CHP'li Bilecik Belediyesinde yaşanan rüşvet olayına ait yeni ses kaydı ortaya çıktı. Rüşvet alırken suçüstü yakalandığı yargılamaya yansıyan Bilecik Belediye Başkan Danışmanı Selçuk Erdağı’nın, pazarlığı da döviz endeksli yaptığı kayıtlara yansıdı.

Bilecik'te CHP'li Belediye Başkanı Semih Şahin'in görevden alınmasına kadar giden rüşvet operasyonunun ses kaydı ortaya çıktı.

Bir müteahhitten istenen 200 bin dolar rüşvetin 43 dakika süren pazarlığından tutuklanan Selçuk Erdağı'nın kur farkını da dikkate alarak dolar hesabı yaptığı kayıtlara yansıdı.

Rüşvet çarkını ortaya çıkaran firmanın şikayeti olmuştu. Eskiden Seven Pasajı olarak bilenen arazi üzerine belediye ortaklığı ile AVM inşa ediliyordu. İddiaya göre inşaatın tamamlanmasına az bir zaman kala farklı sorunlar çıkarılarak rüşvet istendi. Ancak firma rüşvet vermeyi reddetmişti.

3 yıl boyunca benzer sorunlarla karşılaşan firma son olarak AVM'nin açılmasına da engel çıkarılınca rüşvet talebini yargıya taşımış ve CHP'li belediyeye operasyon yapılmıştı.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlının inşaatı devam eden yaklaşık 42 milyon lira bedelli AVM'nin işlemlerini takip etmek için bir kişiden 5 milyon lira istediğini, ancak 200 bin dolar nakit ve 130 bin dolar senet karşılığı anlaşmayı kabul ettiğini belirlemişti.

Selçuk Erdağı, seri numaraları önceden alınan 200 bin doları aldığı sırada düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanmıştı

# Bilecik # chp # operasyon # Bilecik # avm # dolar # emniyet # belediye başkanı # son # RÜŞVET # Bilecik Belediyesi # selçuk erdağı # semih şahin