Malatya kayısı festivali başladı

25. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali başladı. Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen festivale siyasi isimler de öncülük etti. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan'ın da katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında kortej yürüyüşü on binlerin katılımıyla coşkuyla başladı.

Mehteran Takımının marşları ile birlikte coşkulu kalabalığın yürüyüşü Valilik önünden başladı. . Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın da katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Mahalli sanatçıların yer aldığı, jandarma ve polis atlı birliklerinin olduğu, cirit takımının yer aldığı ve halk oyunları gösterilerinin sergilendiği kortej yürüyüşünde, yöresel ürünleri kortej boyunca kalabalığa dağıtıldı.

Siyasilerin en önde yürüdüğü ve 7’den 70’e adeta bayram havasında geçen festivalde Malatyalılar, tüm Türkiye’ye birliktelik fotoğrafı verdi.

Kortej yürüyüşü sırasında vatandaşlara kayısı ikramında bulunuldu. Yaklaşık 2 bin metrelik kortej boyunca bir birinden renkli görüntüler ortaya çıktı.

# türkiye # ak parti # vatan partisi # malatya # binali yıldırım # vatan partisi genel başkan yardımcısı # kayısı # halk # Malatya Valiliği # arif doğan # AK Parti Genel Başkanvekili