İBB Karaköy esnafının ekmek teknesine göz dikti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 45 yıllık Karaköy Kuyumcu Han esnafına tahliye için tebligat gönderdi. Hukuksuz bir uygulama ile mağdur edildiklerini belirten esnaf Ulusal Kanal’a konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiği andan itibaren yaşadıklarını anlatan esnaf, İmamoğlu'na oy verdiği için pişman olduğunu söyledi.


İBB bu kez de esnafı mağdur etti. Karaköy Kuyumcu Han esnafına İBB Miras ekibi tarafından gönderilen tebligatta iş yerlerinin karşılıksız boşaltılması istendi

Kuyumcu Han esnafının iddiasına göre, 4-5 ay önce çatı tamir gerekçesiyle İBB tarafından hanın çevresine iskele inşa edildi. Esnaf, yetkililere iş yerlerinin tadilattan etkilenip etkilenmeyeceğini sordu.

Sonra da esnafa işgaliye ödemesi çıkarıldı. 45 yıldır bölgede esnaflık yapan vatandaşlara geriye dönük işgaliye bedeli yazıldı. Kimi 25 bin lira ödedi kimisi de 75 bin lira…

Bölge esnafı işgaliye bedellerini ve kiralarını ödemeye devam ederken İBB Miras Ekibi tarafından gönderilen ihtarname şokunu yaşadı. Karşılıksız ve kalıcı olarak iş yerlerinin 7 gün içinde boşaltılması istendi.

Esnaf ekmek teknesinden olmak istemiyor. Çözüm için belediyenin kapısını da çaldılar. Tahliye için ek süre ve tadilat sonrası iş yerlerine dönmek için dilekçe verdiler. İddiaya göre “siz dilekçe verseniz de biz reddedeceğiz” yanıtını aldılar.


Öte yandan iddiaya göre 14 esnafın gelir kapısı olan hanla ilgili projenin ne olduğu ise hala bilinmiyor. Halice kıyısı olan hana binanın boşaltılması için bir kağıt asıldı ancak üzerinde projeye ait bir bilgi yer almıyor.

İBB yönetimine seslenen esnafın talebi ise net. Sezonun en yoğun döneminde nedensiz ve çözümsüz şekilde iş yerlerinden olmak istemiyorlar.

Konuyla ilgili Ulusal Kanal'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelttiği soru ise yanıtsız kaldı

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # Ulusal # esnaf # karaköy