İran'dan ABD'ye "Moskova" tepkisi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Tahran ile Moskova arasındaki ilişkileri eleştiren ABD yönetimine tepki gösterdi. Kenani, İran’ın komşuluk politikasının Kapsamlı Ortak Eylem Planı anlaşmasının ABD iznine tabi olmadığını vurguladı.

Tahran'daki yapılan 3'lü Astana Zirvesi'nde dünyaya verilen iş birliği mesajı ABD'de de endişe yarattı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Tahran ile Moskova arasındaki ilişkileri eleştiren Washington yönetimine tepki gösterdi.

ABD'nin aksine İran'ın hala Kapsamlı Ortak Eylem Planı üyesi olduğunu ve Rusya dahil komşularıyla olan iyi ilişkileri konusunda Washington'un ikilem yaşadığını belirten Kenani, "ABD'nin bu tutumu, iyi bir anlaşmaya varmanın önündeki en büyük engel olduğu gerçeğini gizlemiyor." ifadelerini kullandı.

Kenani, mesajının devamında "Komşuluk politikamız Kapsamlı Ortak Eylem Planı anlaşması ABD iznine tabi değildir." vurgusu yaptı.

Başkent Tahran'da 19 Temmuz'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen İran'ın dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, uzun vadeli iş birliğinin her iki ülke için de son derece faydalı olduğunu belirtmişti.

# abd # rusya # iran # iran dışişleri bakanlığı # vladimir putin # moskova # Temmuz # tahran # son # dışişleri # Ayetullah Ali Hamaney # İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani