Putin'den Türkiye'ye süpriz teklif: Savunma sanayisinde işbirliği

Ankara ve Moskova arasında savunma sanayisinde yeni anlaşmalar masada. Tahran'daki zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Baykar Teknoloji ile birlikte çalışma önerisi getirdiği öğrenildi.

Savunma sanayisinde yeni anlaşmalar gündeme geldi.

Türkiye'nin savunma sanayindeki en büyük atılımı yerli ve milli İHA ve SİHAları. Milli hamlelerin mimarı da Baykar Teknoloji.

Ulusal Kanal'ın AK Parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre, savunma sanayinin göz bebeği Baykar ile ilgili kritik konu AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Baykar’ın üretimi ile ilgili ortak çalışma yapılabileceğini söylediğini açıkladı.

İran'daki Astana Zirvesi'nde baş başa görüşme yapan iki liderin bu konu üzerinde fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı'nın Putin'in bu önerisini değerlendireceği ve önümüzdeki aylarda adım atılabileceğini ilettiği ifade edildi.

Bayraktar ile ilgilenen diğer müşteri ise Birleşik Arap Emirlikleri. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda, "BAE Baykar'ın fabrikasının bizim burada kurabilirsin diye bana teklif ediyor" dediği aktarıldı.

MYK'da gündeme gelen bir diğer konu ise Tahıl Koridoru. Erdoğan, toplantıda MYK üyelerine dünyadaki tüm liderlerin kendisini Türkiye'nin uzlaştırıcı tavrından dolayı tebrik ettiğini söyledi.

Diğer yandan CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısı da AK Parti MYK'da gündeme geldi. AK Partili İsmet Yılmaz'ın durumu iletmesi üzerine Erdoğan'ın "Siz bakın ne diyorlar, yapabilecekleri yapın" dediği bilgisi verildi.

Genel görüşme için CHP'nin vereceği önergeye AK Parti'nin olumlu yanıt vermeyeceği öğrenildi.

# chp # türkiye # rusya # iran # ak parti # Putin # iha # siha # bayraktar # ismet yılmaz # Birleşik Arap Emirlikleri # Devlet # Rusya Devlet Başkanı # vladimir putin # Ulusal # astana zirvesi # ak parti merkez yürütme kurulu # Baykar Teknoloji