Vatan Partisi Ankapark'ta çözüme işaret etti

120 futbol sahası büyüklüğündeki Ankapark’ın ne olacağı hala belirsizliğini koruyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Ankara’nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine, metruk bir hale dönüşmesine göz yummanızı anlayamayız” dedi. Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz ise çözümün halkçı belediyecilik olduğuna işaret etti. Ankara Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de Mansur Yavaş’ın sorumlu olduğunu öne sürdü.

801 milyon dolar harcanıp çürümeye bırakılan Ankapark ile ilgili tartışma sürüyor.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2013’te Atatürk Orman Çiftliği arazisinde Ankapark’ın inşaatını başlattı. 120 futbol sahası büyüklüğündeki Ankapark için 801 milyon dolar harcandığı belirtildi.

Danıştay’ın 2014 yılında parkın da içinde bulunduğu ana imar planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen AOÇ arazisi üzerindeki inşaata devam edildi. Bin 200 oyuncak alınan Ankapark, 20 Mart 2019'da “Wonderland Eurasia adıyla ziyarete açıldı. Yapımının ardından 6'ncı ihalede park, işletmeciye verildi.

Sadece 8 ay açık kalan park, Şubat 2020’de ziyaretçi sayısındaki düşüş nedeniyle kapatıldı. ABB, atıl durumda bulunan Ankapark'ı devralmak için tahliye davası açtı.

Ankara 6'ncı Sulh Hukuk Mahkemesi, 18 Temmuz tarihli kararında Ankapark'ın tahliyesine ve işletmenin belediyeye devredilmesine hükmetti. Tahliye kararının ardından belediye tarafından Ankapark'ta tespit çalışması başlatıldı.

Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, sorumlularla ilgili suç duyurusunda bulundu. Yavaş, kararı halkın vereceğini söyledi. İlk 3 günde 59 bin 149 kişi katıldığı, ankette 14 bin 884 kişi Ankapark’a “Yeşil alan” yapılmasını istedi. 11 bin 215 kişi “Hayvanat bahçesi” olmasını talep etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Ankapark ile ilgili açıklama yaptı. Kurum, Mansur Yavaş yönetimindeki ABB’yi suçladı:

- Projeyi eleştirebilirsiniz, projeyi beğenmeyebilirsiniz, projeyle ilgili hatalar da bulabilirsiniz. Bunların hepsini anlayabiliriz. Ancak Ankara'nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine, metruk bir hale dönüşmesine göz yummanızı anlayamayız. Bugünkü belirsiz mahkeme durumunu siz suistimal ettiniz.


Konuyla ilgili Vatan Partisi’nden de bir açıklama geldi. Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, halka hizmet için harcanması gereken yüz milyonlarca liranın gösterişe, şov siyasetine, gereksiz demire ve betona gömüldüğünü söyledi:

- Bugün gelinen noktada Ankapark meselesi üzerine hem Mansur Yavaş hem de Ak Partili yetkililerin açıklamaları çözümsüzlüğü bir kez daha gözler önüne sermektedir. Ankapark meselesini Ankara'nın ve Ankaralının faydasına çözmenin tek yolu devrimci bir bakış açısıyla uygulanacak halkçı belediyeciliktir. Ankapark, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine kurulmuştur. Bu arazi tekrar Atatürk Orman Çiftliği'ne verilmeli ve bölge ağaçlandırılarak gerekli sosyal tesisler sade ve yeterli şekilde kurulmalıdır. Bu çözüm hiçbir siyasi parti tarafından dile getirilemeyen halkçı çözümdür.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanvekili Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de Ankapark’ta açıklama yaptı. Köse, Ankapark’ın çürümesinin sorumlusu’nun Yavaş olduğunu söyledi:

- Ankapark’ın enkaz hale getirilmesinin sorumlusu Sayın Mansur Yavaş’tır. Yeni projeler yapmak yerine Sayın Yavaş, Ankapark’ın kapısına kilit vurmuştur. Burada iş bilmezlikten oluşan bir kamu zararı var.
# ankara # açıklama # vatan partisi # orman # Mansur Yavaş # melih gökçek # bulundu # Temmuz # ilk # Partisi # başkent # Atatürk Orman Çiftliği # deniz tokgöz # çözüm # Çevre ve Şehircilik Bakanı # Murat Kurum # ankapark # Murat Köse