TOBB'dan Bankalara kredi çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bankaların, firmaların kredi taleplerini karşılanmadığına dikkati çekti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, firmalara yüksek kredi maaliyetleri çıkaran bankalara, "Üretim, istihdam ve yatırım için daha yapıcı olma” çağrısı yaptı.

Son dönemde finansmana erişim sorunu üretici ve ihracatçılar tarafından sıkça dile getiriliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da firmaların banka kredilerine erişim sorununa sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikkat çekti.

Firmalara kredi verilmediğini ya da çok yüksek maliyetler çıkarıldığını belirten Hisarcıklıoğlu, bankaları “daha yapıcı davranmaya” çağırdı.

- Banka kredilerine ulaşmak zorlaştı. Türkiye’nin her il ve ilçesinden bankalara yönelik şikayetler artıyor. Firmaların kredi talepleri karşılanmıyor veya çok yüksek maliyetler çıkarılıyor. Üretim, istihdam, yatırım için bankaları daha duyarlı ve yapıcı olmaya davet ediyorum.

Merkez Bankası bu yılın 7 ayında, politika faizini yüzde 14'te sabit bırakmasına rağmen, özel bankalarda gösterge faizi uygulanmıyor. Özel bankaların yıllık faiz oranları yüzde 40'ları aşıyor.

# türkiye # istihdam # Merkez Bankası # üretici # yatırım # banka # üretim # son # çok # Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği # banka kredisi