Öğretmenlerin ek ders saatlerinde düzenleme yayınlandı

Öğretmenlerin ek ders saatlerine ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeye göre, öğretmen ve usta öğreticilere her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da değişikliğe gidildi. İlgili düzenleme Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Değişiklikle resmi eğitim kurumlarında, ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilere her 5 ders saati için 1 ders saati ilave ücret ödenecek.

Düzenlemeyi son Kabine Toplantısı ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu:

- Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız. haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 milyon 400 TL'den 5 bin 740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır.


Yapılan değişiklik ile haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL’ye yükseldi. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL’ye çıkmış oldu.

# Resmi Gazete # erdoğan # milli # cumhurbaşkanı # öğretmen # gazete # son # müjde