Soma işçilerinin grevinde Bakan Yardımcısı görevlendirildi

Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren Eynez maden ocağının özelleştirilmesi ile ilgili kritik görüşmeler yapıldı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya geldi. Sendikanın talepleri üzerine Dönmez, bir bakan yardımcısı görevlendirdi. Bakan yardımcısı Pazartesi bölgeye gidecek.

Özelleştirmeye karşı mücadele ve müzakere süreci devam ediyor.

Manisa Soma’da Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Eynez açık ocağının bir bölümünün özelleştirilmesine karşı tepkiler büyüdü. İşçiler mücadele sürecini sürdürürken Türkiye Maden İş Sendikası da müzakere yöntemini devam ettiriyor.

Bu kapsamda sendika Genel Başkanı Nurettin Akçul, 25 Temmuz'da Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Akçul, 27 Temmuz'da da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüştü.

Görüşmede Sendika Başkanı Akçul, Bakan Dönmez bölgedeki durumu anlattı. İşçilerin taleplerini ileten Akçul, özelleştirmeden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Sendika Başkanı, söz konusu maden ocağının heyelan riski olan bölgede olduğu bu nedenle özel şirketin iş güvenliğini sağlamadan işçi çalıştırabileceğini ifade etti. Akçul, "Yeni bir Soma yaşanmaması için bu ocak devletin elinde kalmalı" dedi.

Sendikanın talepleri üzerine Bakan Dönmez, bir bakan yardımcısı görevlendirdi. Bakan yardımcısı Pazartesi Soma'daki Eynez açık maden ocağına gidecek. İncelemelerde bulunacak bakan yardımcısı ardından durumu Bakan Dönmez'e iletecek .

Şirket ve bakan yardımcısı da dinledikten sonra Fatih Dönmez'in bir kez daha sendika ile görüşmesi bekleniyor.

# Manisa # türkiye # türk # özelleştirme # Fatih Dönmez # soma # mücadele # Ulusal # işçi # bakan # Temmuz # enerji # enerji bakanlığı # Nurettin Akçul # bakan yardımcısı # Türkiye Maden İş Sendikası