DEDAŞ çiftçilere zulüm uyguluyor

DEDAŞ, Şanlıurfa’da sabah ve akşam saatlerinde ikişer saatlik elektrik kesintisi uyguluyor. Pamuğun suya ihtiyacı olduğu dönemde elektriklerin kesilmesi çiftçiyi çaresiz bıraktı. Üretici temsilcileri muhatap bulamamaktan şikayetçi. Gazeteci Fatma Kaber'in emekleriyle Ulusal Kanal, çiftçilere ulaştı taleplerini dinledi.

Şanlıurfa’da elektrik kesintileri nedeniyle pamuk ve mısır tarlaları sulanamıyor. DEDAŞ, ‘Elektrik yetmiyor, aşırı yüklenme var, hat kaldırmıyor’ gerekçesiyle bölgede sabah ve akşam 2’şer saat elektrik kesintisi uyguluyor.

DEDAŞ mağduru çiftçiler muhatap bulamıyor. Kaderine terk edilen tarlalar ve çiftçiler çözüm bekliyor. Güneydoğulu çiftçiler taleplerini Ulusal Kanal’a anlattı.

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, bölgede sulu tarım yapıldığını, DEDAŞ’ın elektrik kesintileriyle çiftçiye ve tarıma darbe vurulduğunu belirtti. İpar, çiftçinin tek umudunun ‘kamulaştırma’ olduğunu söyledi.

Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, pamuğun kozaya girme dönemi olduğunu ve suya en fazla ihtiyaç duyduğu zamanda elektriklerin sık sık kesilmesinin rekolteyi etkileyeceğini ifade etti.

Rutin dışında da çok fazla kesinti olduğu bilgisini veren İpar, “Tarlalarda sağlıklı sulama yapamıyoruz. Yer yer kaçaklar bahane ediliyor ama kaçak var diye bunun cezası bütün çiftçilere ödetilmemeli” dedi.

İpar, sorunun çözümü için yetkililerle görüştüklerini ancak çözüm bulamadıklarını belirterek, “Maalesef ne siyasilerin ne de bizim DEDAŞ’a gücümüz yetmiyor. Muhatap bulamıyoruz, telefonlarımıza çıkmıyorlar. Çözümsüzlük içindeyiz.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da önce kuraklık yaşandı ardından buğday ve arpayı dolu vurdu şimdi de pamuk ve mısır tarlaları sulanamıyor. Artan gübre ve mazot fiyatları da eklenince çiftçi zorluklarla baş edemez hale geldi. Hal böyle olunca çiftçinin ortak çağrısı “kamulaştırma” oldu.

# ulusal kanal # şanlıurfa # üretici # Ulusal # elektrik kesintisi # DEDAŞ # çok