Kavcıoğlu Sanayicileri uyardı: ''Elimizde liste var''

Kamu bankalarından üretim için aldığı ucuz krediyi dövize çeviren sanayicilerin listesi Merkez Bankası'nda. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "faiz oranları yüzde 50'lere vardı" diyen sanayicilere önce kamu bankalarının kredi oranlarını hatırlattı sonra da önemli bir uyarı yaptı. Kavcıoğlu, "kamu bankalarından aldığı ucuz krediyi dövize yatıran sanayicilerin listesi elimizde" dedi.

Kamu bankalarından aldıkları ucuz krediyi dövize çeviren sanayicileri eleştirdi. "Elimizde liste var" diyerek önemli bir uyarı yaptı.

Konu, İstanbul Sanayi Odası Meclisi'nin temmuz ayı olağan toplantısında da gündem oldu. Sanayiciler o toplantıda faizlerin yüzde 50'lere varmasından şikayet ediyordu. Merkez Bankası Başkanı, kamu bankalarının yüzde 14 ile kredi verdiğini hatırlattı, "özel bankalardan almayın" dedi:

- Hiç bir banka yüzde 40 ile para veremez. Biz takipçisi olmaya çalışıyoruz. Ama siz de talep etmeyin. Özel bankalardan özel yüzde 20-22'nin üzerinden kredi kullanmayın


Aynı konuşmanın devamında da sanayicileri uyardı Merkez Bankası Başkanı. Ucuza aldıkları krediyi dövize çevirdiklerini söyledi.

Sanayicilerin stokçuluk yaptığını belirten Kavcıoğlu, "Korkunç stok yaptılar. Bu kadar stok niye bu sene yapılmış? Döviz artacak, ucuz kredi buluyor" ifadelerini kullandı.

İSO Başkanı ise bu sözlere, "Kendisi enflasyondan korumak için stok yapmış sanayiciyi bu kapsama sokarsanız tehlikeli bir bakış açısı" diyerek karşılık verdi.

# istanbul # gündem # Merkez Bankası # banka # şahap kavcıoğlu # Temmuz