Elektronik cihazlarda ''garanti süresi'' düzenlemesi

Ticaret Bakanlığı, şirketlerin ürün satışı sonrası vermesi gereken hizmetler düzenlemesinde değişikliğe gidiyor. Bakanlığın yönetmelik taslağına göre, garanti süresi bitse de elektronik cihazlar için bakım-onarım hizmeti sağlanacak.

Elektronik cihazlar ilgili yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Düzenlemede, garanti süresi bitse de elektronik cihazların kullanım ömürleri boyunca bakım-onarım hizmeti vermesi zorunlu olacak.

Ticaret Bakanlığı’nın yönetmelik taslağına göre yedek parça yokluğu gibi sebeplerle destek hizmeti vermeyen iş yerleri tazminat ödeyecek.

Yetkili olmayan tamirciler, ünlü cep telefonu yada bilgisayar markalarının isimlerini tabelalarına yazarak, o markanın yetkili servisi olduğu algısını yaratması da engellenecek

Yeni düzenlemeye göre, Bilgisayar, tablet, cep telefonu, televizyon, 20 gün içinde; otomobiller ise 45 gün içinde tamir edilip tüketiciye verilmek zorunda olacak.

Cep telefonu, bilgisayar ve tabletin kullanım ömrü 5 yıl olarak belirlenirken, televizyon, müzik aletleri ve müzik setlerinde kullanım ömür 7 yıl sayılacak. Otomobillerde ve motosikletlerde ise 10 yıl kullanım ömrü belirlenirken, elektrikli scooterlarda kullanım ömür 15 yıl olarak kabul edilecek.

# televizyon # cep telefonu # ticaret bakanlığı # bilgisayar # tablet # elektrikli scooter