Atak helikopterinin motoru T-625'te sona gelindi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taarruz helikopter ihtiyacı için geliştirilen Atak helikopterinde motor düğümü çözülüyor. TUSAŞ Motor Sanayii tarafından Atak helikopterleri için üretilen yerli motor T-625’in çalışmalarında sona gelindi.

Milli taarruz helitopteri Atak, yerli üretim motorla uçacak.

Yüksek manevra kabiliyeti, etkin ve özgün silah teknolojisiyle terörle mücadele operasyonlarında aktif rol oynayan Atak helikopterinde motor düğümü çözülüyor. TEİ tarafından Atak helikopterlerinde kullanılmak üzere üretilen yerli motor T-625’in çalışmalarında sona gelindi.

“Kendi motorumuzun eli kulağında” ifadesini kullanan savunma sanayi kaynakları, testleri devam eden yerli motorun, kısa süre içinde Atak’lara entegre edilmeye başlanacağını belirtti.

Kaynaklar, yerli motorun entegresiyle Atak helikopterlerinin ihracatındaki ABD engelinin de ortadan kalkacağını söyledi. Atak için başta Asya ve Afrika ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden talep geldiği ifade edildi.

Atak helikopterinin ilk yurtdışı teslimatı Filipinler’e yapılmıştı. İhraç edilecek 6 helikopterden 2’si, Filipinler Hava Kuvvetleri’nin envanterine katılmıştı. Pakistan ile de 30 helikopter için sözleşme imzalanmış ancak bu satış, ABD engeline takılmıştı.

Atak, kendi sınıfındaki en etkin taarruz helikopteri olarak dikkati çekiyor. Yurtiçinde ve sınır ötesi operasyonlarda etkin şekilde kullanıyor. 3 saat havada kalabilen Atak, taarruz, hassas angaje, silahlı keşif, silahlı destek, silahlı koruma, hava savunma sistemlerini tahrip, derin taarruz, meskûn mahal muharebesi gibi görevleri yerine getiriyor.

# abd # terörle mücadele # Sanayi # helikopter # savunma # ilk # Filipinler # atak # Savunma Sanayii # yerli motor # Savunma teknolojisi # TUSAŞ Motor Sanayii