İran'da Uluslararası Ritüel Şiir Festivali'nde geri sayım

İran'ın düzenlediği Uluslararası Ritüel Şiir Festivali, 9 Eylül'de kapanış yapacak. 26 ülkeden İngilizce yazılmış 600 eserin yer aldığı festivalde birincilik ödülü 5 bin Avro olacak. Ayrıca seçilmiş eserler kitap haline getirilecek.

İran'ın en büyük ödüllü Uluslararası Ritüel Şiir Festivali'nin kapanışı için geri sayım sürüyor. Son tarih 9 Eylül 2022...

Festival Başkanı Abdullah Hüseyini, 3 yıl önce temeli Güney Afrika'da atılan, ancak Kovid-19 nedeniyle tamamlanamayan festivalin geldiği noktayı basın mensuplarıyla paylaştı:

- Şu ana kadar 26 ülkeden 600 İngilizce eser aldık ve bu bölümde 10 seçme şiirimiz olacak. İngilizce bölümünün kitabı, herkesin erişebilmesi için elektronik ortamda üretilecektir.

Hüseyni, bu festivalde dini şairlerin daha fazla güç ve coşkuyla hareket edebilmesinin hedeflendiğini belirtti. Ulusal Kanal'a özel değerlendirmeler yapan Festival Başkanı Hüseyni, finale 16 eserin kaldığını söyledi:

- Bu İran'daki en büyük edebiyat ödülüdür. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük kazanan kişilere sırayla 5 bin avro, 2500 avro ve 1250 avro vermeyi düşünüyoruz. 
# iran # Ulusal # son # eylül # 2022 # şiir