Erdoğan Hüseyin Gazi Cemevi'nde birlik mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Cemevi'nde Muharrem Yas-ı Matem Oruç Açma Programı'na katıldı. Erdoğan, cemevlerine yapılan saldırılardan sonra birlik mesajları verdi. Hüseyin Gazi Türbesi Dedesi Hüseyin Öz de ziyarete ilişkin Ulusal Kanal'a konuştu. Öz, Cumhurbaşkanı'nın ziyaretini önemli olduğunu bu birlik görüntüsünün devamlı verilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara'da cemevlerine üst üste yapılan kışkırtıcı saldırıların ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hüseyin Gazi Türbesi'ni ziyaret etti.

Erdoğan, Muharrem Yas-ı Matem Oruç Açma Programı'na katıldı. Erdoğan, en son 2007 yılında başbakanlık görevini yürüttüğü sırada Kazlıçeşme'deki cemevine gitmişti. Erdoğan'ın bu ziyareti 15 yıl aradan sonra ikinci ziyaret oldu.

Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, manevi önderlerden merhum Alvarlı Muhammet Lütfi Efendi'nin Kerbela şehitlerini yad ettiği dizeleri okudu.

Erdoğan, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi:

- Bizim tarihimizde Kerbela'ya sebep ve alet olan zalimler nefretle hatırlanırken isimleri telaffuz dahi edilmez. Kerbela hadisesini böyle bir tevhidi duruşla değerlendirmek bizim için ayrışma değil tam tersine birlik ve beraberlik vesilesidir.


Hüseyin Gazi Kültür Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız da, İftar sonrasında gazetecilere konuştu. Ayyıldız, dergaha girmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi yönündeki beklentilerini dile getirdiklerini aktardı.

# ankara # erdoğan # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanı erdoğan # süleyman soylu # ali babacan # deva partisi # son # kazlıçeşme # hüseyin gazi türbesi # hüseyin öz # Mehmet Ali Ayyıldız