Barış İçin Akademisyenler kimdir? Kılıçdaroğlu neden savunuyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de yaptığı konuşmada ''Barış İçin Akademisyenler grubunu bir hafta içinde KHK ile görevine iade edeceğiz'' dedi. Kılıçdaroğlu'nun sürekli gündeme getirdiği Barış İçin Akademisyenler grubu ne yapmıştı?

TSK'nın PKK'ya karşı başlattığı operasyonları hedef alan bildiriye imza attılar.

Barış İçin Akademisyenler bildirisi veya "Bu Suça Ortak Olmayacağız" bildirisi 11 Ocak 2016'da bin 128 öğretim üyesi tarafından imzalandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de yaptığı konuşmada ''Barış İçin Akademisyenler grubunu bir hafta içinde KHK ile görevine iade edeceğiz'' demesi bildiriyi yeniden gündeme getirdi.

Aralarında Esra Mungan, Ahmet İnsel, Koray Çalışkan, Nazan Üstündağ, Gençay Gürsoy, Mehmet Efe Caman, Murat Paker, Noam Chomsky, David Harvey, Étienne Balibar, Judith Butler ve Immanuel Wallerstein'in de yer aldığı akademisyenler, "bir an önce çözüm" çağrısı yapan bildiri metnini Türkçe ve Kürtçe olmak üzere iki dilde hazırladı.

Bildiride operasyonların durdurulması ve PKK'nın özerklik ilanlarının tanınması istendi. İmzacı isimler hakkında soruşturma açılarak KHK ile görevlerinden ihraç edildi. İmzacılardan bazıları FETÖ'ye destek veren başka açıklamalara da destek olmuşlardı.

# chp # türkiye # fetö # pkk # açıklama # Edirne # kılıçdaroğlu # khk # CHP Genel Başkanı