Yeni öğretim döneminde öğrencilere ev kirasında kötü haber

Emlak fiyatlarındaki artış öğrencileri de etkileyecek. Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, yeni öğretim dönemi ile birlikte kira fiyatlarında bir miktar daha artış beklediklerini söyledi. Akçam, öğrencilerin konut bulmakta zorluk yaşayabileceklerini de kaydetti.

Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam'dan öğrencilere kötü haber geldi. Akçam; “Yeni öğretim dönemi ile birlikte kira fiyatlarında bir miktar daha yükseliş beklediklerini” söyledi.

Diğer kentlerde olduğu gibi Ankara’da da ev sahibi ve kiracılar arasında anlaşmazlıkların başladığına dikkat çeken Akçam, kiracıların yüksek fiyatla da olsa ev tuttuklarını ancak birkaç ay kirasını ödedikten sonra ödeme yapamamaya başladığını ifade etti.

Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı, “Konuta yatırım yapan kişi, haliyle konut fiyatlarının artmasıyla beklentisine giriyor ve kira bedellerini arttırmaya çalışıyor. Kira bedellerindeki artış ise kiracılar için ödeme zorluğunu meydana getiriyor. Yapılması gereken konut maliyetlerinin düşürülmesi” dedi.

# ankara