Davutoğlu Suriye ile barışı hedef aldı

Türkiye ile Suriye ile görüşme ve PKK'ya karşı ortak mücadele mesajı Batı Asya’da heyecan yarattı. Amerika Birleşik Devletleri’ni, Avrupa Birliği ülkelerini ve PKK/PYD’yi ise kaygılandırdı. Türkiye’yi Suriye’ye düşman eden politikaların baş mimarı, 6’lı masanın dış siyasetlerini yazacağı açıklanan Ahmet Davutoğlu ise “Putin'in zorlaması var” iddiasıyla barışın karşısında konum aldı.

Meşru Suriye yönetimi ile görüşmek için Esad’ın yerine geçiş hükümeti olması ön şartını koşan Davutoğlu, PYD'yi kastederek “Suriye Kürtlerini topluca karşımıza almamamız lazım” dedi.

Bu sloganın ve Türkiye ile Suriye düşmanlığının baş mimarı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye ile yapacağı görüşmeleri dinamitlemek için devreye girdi. Davutoğlu, yabancı fonlar sayesinde yayın yapan Medyascope kanalına konuştu. Türkiye-Suriye yakınlaşmasının zemini olmadığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in zorlaması olduğunu savundu.

6’lı masanın iktidar olması halinde dış politikasını yazacağı açıklanan Davutoğlu, bölgeye barış umudu aşılayan gelişmelerin karşısında yer aldı. Davutoğlu, Türkiye-Suriye görüşmelerinin şarta bağladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “ PKK'ya kızabiliriz ama Suriye Kürtlerini topluca karşımıza almamamız lazım” dedi.

Türkiye’nin Suriye görüşmenin tek şartı olarak Esad yerine muhaliflerin de temsil edildiği bir geçiş hükümeti kurulmasının olduğunu savundu..

Türkiye’den Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile görüşen son hükümet yetkilisi Ahmet Davutoğlu’ydu. Davutoğlu o dönem Dışişleri bakanıydı.

Oysa o dönemde Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin değil ABD’nin planlarını Beşar Esad’a dikte ettirmeye çalışmıştı, Esad da Davutoğlu’na çok sert karşılık vermişti.

# türkiye # rusya # pkk # Putin # suriye # cumhurbaşkanı # Ahmet Davutoğlu # esad # beşar esad # son # Suriye politikası # Gelecek Partisi # Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad # Suriye Cumhurbaşkanı