Sırbistan LGBT'ye karşı ayaklandı: "Çocuklarımızdan ellerinizi çekin"

Sırbistan’da halk LGBT dayatmasına karşı sokağa çıktı. Onbinlerce kişi, LGBT Onur Haftası etkinliklerinin Belgrad’da yapılmasına karşı yürüdü. Anne ve babaların bebek arabalarıyla en önde yer aldığı yürüyüşte, “Çocuklarımızdan elinizi çekin” sloganı ve ‘Batı işgali’ vurguları öne çıktı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic de LGBT etkinliğinin iptal edebileceği sinyalini verdi.

“EuroPride” olarak adlandırılan Avrupa LGTB Onur Haftası etkinliğinin bu yıl, 12-18 Eylül arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılması planlanıyor.

Belgrad’da yaklaşık 30 bin kişi, LGBT etkinlinliğinin iptali için yürüdü. Yürüyüşe katılan Sırp vatandaşları, LGBT’nin eşçinsellik dayatmasının Batı’dan gelen bir saldırı olduğunu vurguladı. “Ailemizi, çocuklarımızı ve geleneksel değerlerimizi koruyacağız.” mesajları veren Sırbistan halkı, hükümete de LGBT etkinliğinin iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Anne-babaların bebek arabaları ve pusetleriyle en önde yer aldığı yürüyüş boyunca “Eşcinsel yürüyüşü ve Batı işgalini istemiyoruz!”, “Çocuklarımızdan elinizi çekin!” sloganları atıldı.

Sosyal medyada yürüyüşe destek veren Sırp vatandaşları da LGBT projesini, “Batı’nın kültürel işgal girişimi” olarak niteledi. Bazı vatandaşlar daha önce NATO’nun resmi hesaplarından yapılan LGBT Onur Haftası paylaşımlarını alıntılayarak kınadı.

Tepkiler üzerine Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, LGBT etkinliliğinin iptal edebileceği sinyalini verdi. LGBT’ye tepki yürüyüşünün, “Sırbistan’da bu zamana kadar yapılmış en büyük eylem” olduğunu söyleyen Vucic, Onur Haftası etkinlikleri için henüz resmi iznin verilmediğini açıkladı.

EuroPride, LGBT örgütleri tarafından her yıl farklı bir Avrupa şehrinde düzenleniyor. Geçen yıl Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen etkinliğin Belgrad’da düzenlenmesi, ilk defa Avrupa Ekonomik Bölgesi dışında bir şehre taşınması anlamına geliyor.

# cumhurbaşkanı # avrupa # batı # hristiyan # lgbt # ilk # son # eylül # Sırbistan # balkan # belgrad # vucic # eşcinsel # biseksüel # gay