Çin Rusya Kırgızistan ve Belarus'tan gövde gösterisi

Çin, Rusya, Kırgız ve Belarus askerleri, Pazar günü Rusya'daki Uluslararası Ordu Oyunları'nda (IAG) tank sürüş becerilerinin gösterisinde yarıştı.

Çin, Rusya, Kırgız ve Belarus askerleri, Pazar günü Rusya'daki Uluslararası Ordu Oyunları'nda (IAG) tank sürüş becerilerinin gösterisinde yarıştı.

Cumartesi günü başlayan ve 27 Ağustos'ta kapanması planlanan Sekizinci Uluslararası Ordu Oyunları (IAG) 2022, 21 ülkeden 61 tank sürücüsünün, Arabino Range'in eteklerinde şampiyonluk için yarışacağı bir tank biatlonu yarışmasını içeriyor. 

Kavurucu güneşli hava ve sıcaklıkların en az 30 santigrat dereceye ulaşmasıyla, Oyunların organizatörleri bir IL-76 uçağı gönderdi ve seyircileri serin tutmak ve altındaki tanklar tarafından fırlatılan toz bulutlarını tutmak için arenayı püskürtmek için yere tazyikli sular yerleştirdi. 

21 ülkeden tank ekipleri iki gruba ayrıldı ve bireysel etkinlikleri 21 Ağustos'a kadar sürecek.

Her mürettebat, 125 mm'lik ana silahlarıyla üç tür hedefi vurmak, yaklaşık üç ila dört metre derinliğindeki bir su birikintisini geçmek ve insan yapımı bir yokuşun üzerinden geçerek hız ve doğruluk için puan kazanmakla görevlendirilir.

Askeri oyunlar, Moskova'dan anavatanlarının ordusunu neşelendirmek için geldiklerini söyleyen birkaç Çinli seyirci de dahil olmak üzere yakındaki Moskova'dan ve çok uzaklardan seyircileri çekti.

Bir seyirci, "Askeri oyunlarla o kadar ilgileniyorum ki, sahnede harika hissettiriyor. Bunun gibi yarışmalar orduların gelişmesine ve güçlenmesine yardımcı olacak, onları çok seviyorum" dedi.

Başka bir izleyici, "Harika! İlk defa bir tank gördüm ve çok havalı. Hayalim bir tank sürmek" dedi.

Organizatör, bireysel tank biatlon etkinliğinin şampiyonları, sıralamaları ve kazananların listesinin 21 Ağustos'ta açıklanacağını söyledi.

IAG, Rusya'dan ve düzinelerce başka ülkeden askeri personel için bir dizi saha muharebe operasyonları yarışmasıdır.

# rusya # çin # Ağustos # belarus # moskova # ilk # Kırgızistan # çok # 2022 # Uluslararası Ordu Oyunları