Uluslararası Ordu Oyunları Çin etabı Sincan'da başladı

2022 Uluslararası Ordu Oyunları’nın Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin Korla şehrindeki bölümü başladı. Oyunlara Çin, Rusya, Belarus, İran ve Venezuela’dan dokuz takım katılıyor. Yarışmalarda, kültürel alışveriş ve ekipman sergisinin yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

Takımlar günler öncesinden hazırlandı, gerçeği aratmayan yarışmalar yapıldı.

2022 Uluslararası Ordu Oyunlarına bu yıl Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Korla kenti ev sahipliği yapıyor.

Kentte 13 ile 25 Ağustos tarihleri arasında, piyade saldırı aracı mürettebatları arasında yapılan bir yarışma olan "Suvorov Taarruzu" ile istihkam birlikleri arasında yapılan bir mayın temizleme yarışması olan "Güvenli Yol" yarışmaları yapılıyor.

Yarışmalara; Çin, Rusya, Belarus, İran ve Venezuela'dan toplam dokuz takım katılıyor.

26 Ağustos’ta sonuçlanacak yarışmalar kapsamında, kültürel iletişim ve askerî donanım sergileri gibi etkinlikler de düzenleniyor.

Uluslararası Ordu Oyunları, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından 2013 yılında başlatıldı. Çin ordusu 2014 yılından bu yana art arda 9 yıldır müsabakalarda boy gösteriyor. Korla, 5’inci kez yarışmalara ev sahipliği yapıyor.

# rusya # iran # çin # Ağustos # Venezuela # belarus # Sincan # sincan uygur özerk bölgesi # rusya savunma bakanlığı # 2022 # Uluslararası Ordu Oyunları