Suriye Savunma Bakanı'ndan Türkiye'ye mesaj

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olumlu açıklamalarına Şam'dan önemli mesajlar geldi. Suriye Savunma Bakanı General Ali Mahmud Abbas, "Suriye'nin kapıları dostça ve sevgiyle gelen herkese açık" dedi. Dost ülkelerin desteğiyle ABD ve teröre karşı zafer yolunda ilerlediklerini söyleyen Abbas, uluslararası toplumu, Suriye’ye dayatılan Batı yaptırımlarına karşı harekete geçmeye çağırdı.

Suriye Savunma Bakanı General Ali Mahmud Abbas, Rusya’da “Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı”nda konuştu. Suriye’nin, dost ülkelerin desteğiyle teröre karşı zafer yolunda ilerlediğini belirtti.

“Suriye’nin kapıları dostça gelenlere her zaman açıktır” diyen General Abbas, “Toprağımıza, tarihimize ve geleceğimize saldıranlar ise, karşılarında aşağılanmayı reddeden onurlu bir halk bulacaklardır.” İfadelerini kullandı.

Suriye Savunma Bakanı Abbas, uluslararası toplumu, Suriye’ye dayatılan ABD ve Batı yaptırımlarına karşı harekete geçmeye çağırdı. “Yağma ve hırsızlığa uğrayan ulusal kaynaklarımızı yatırıma çevirmek için, ABD işgaline son verilmeli” dedi.

ABD, terör örgütü PKK/ YPG ile birlikte Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarını yağmalıyor. PKK/YPG'li teröristler, bir çok kez Suriye petrolünü ABD ordusunun koruması altında ülke dışına kaçırırken görüntülendi.

Suriye Petrol Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, üretilen günlük 80 bin varil petrolün büyük bir bölümünün ABD'li işgalciler tarafından yağmalandığını açıklamıştı. Bakanlık, ABD-PKK ikilisinin petrol hırsızlığının Suriye ekonomisine verdiği zararın 105 milyar doların üzerinde olduğunu bildirmişti.

Suriye’nin en büyük petrol ve doğalgaz yataklarının bulunduğu Haseke, Rakka ve Deyr ez-Zor bölgelerinin büyük kısmı, ABD’nin tırlarca silah, mühimmat ve yaşam malzemesi göndererek alenen yardım ettiği terör örgütü PKK/YPG’nın kontrolünde bulunuyor.

# abd # rusya # suriye # pyd # YPG # batı # Ulusal # rakka # son # çok # haseke # suriye savunma bakanı