Karkamış'ta camilerden yapılan anons hakkında valilikten açıklama

Suriye sınırında Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bulunan camilerden gece yarısı anonslar yapıldığı iddia edildi. Yapılan anonsta "Kahraman Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Lütfen evlerinizden çıkmayın." ifadelerinin kulanıldığı belirtildi. Gaziantep Valisi Davut Gül iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Terör örgütü PKK/ YPG, Gaziantep'in Karkamış ilçesi kırsalına 4 havan mermisi attı. Saldırıda ölü ya da yaralı olmazken, Mehmetçik, saldırıya cezalandırma atışlarıyla karşılık verdi.

Bölgede hareketli saatler yaşanırken, gece yarısı Karkamış’taki bazı camilerden olası bir operasyonla ilgi duyurular yapıldı.

Vatandaşlar tarafından çekilen görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı. Tepki çeken görüntülerle ilgili Gaziantep Valiliği soruşturma başlattı. Vali Davut Gül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Karkamış’ta olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Gül şunları söyledi:

- Karkamışta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb.bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır.

İlerleyen dakikalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan da açıklama geldi:

- Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum.

# pkk # tsk # açıklama # hdp # suriye # operasyon # pyd # YPG # terör # türk # süleyman soylu # ​Gaziantep # türk ordusu # soylu # İçişleri Bakanı # karkamış # Davut Gül