Tunus'tan ABD'ye: "İç işlerimize karışma"

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Kartaca’da ağırladığı ABD heyetini, ülkesinin içişlerine karışılmaması konusunda uyardı. Tunus'un, özgür, bağımsız ve egemen bir ülke olduğunu vurgulayan Said, “bazı ABD’li yetkililerin açıklamaları asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Kartaca Sarayı'nda ABD Kongresi'nden bir heyeti kabul etti. Görüşmeye, ABD Tunus Maslahatgüzarı Natasha Franceschi de katıldı.

Said, ABD’li heyet ile görüşmesinde sözlerine, Tunus'un özgür, bağımsız ve egemen bir ülke olduğunu vurgulayarak başladı. “ Son dönemde bazı ABD'li yetkililerin Tunus ile ilgili açıklamaları hiçbir şekilde kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tunus’ta 25 Temmuz’da yapılan anayasa referandumu sonuçlarıyla ilgili olarak, “referandum sürecinden endişeliyiz” açıklaması yapmıştı.

Blinken’ın sözlerine üzerine ABD’nin Tunus Maslahatgüzarı Franceschi, 30 Temmuz’da Tunus Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da ABD'nin tutumuna ilişkin olarak "İçişlerimize yapılan kabul edilemez bir müdahaledir" ifadeleri kullanılmıştı.

# abd # son # Tunus ABD