Darya Dugina suikastı Batı'nın Türkiye ve Rusya'ya mesajı mı?

Siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugina Platonova’yı hedef alan hain saldırı, Rusya’da çok yönlü soruşturulıyor. Soruşturma kapsamında, suikastte Ukrayna yönetiminin rolü olup olmadığı üzerinde duruluyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, “suikastte Ukrayna izinin bulunması, Kiev’in devlet terörü politikasını doğrular” dedi. Rusya Savunma Bakanlığına yakın isimlerden Emekli Albay İgor Korotçenko da suikasti “Batı'nın, Ankara ve Moskova'ya mesajı" olarak değerlendirdi.

Türkiye dostu siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugina Platonova’ya yönelik suikast ile Rusya’dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın Odintsova bölgesinde yapılan suikastın çok yönlü olarak soruşturulduğunu açıkladı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti Lideri Denis Puşilin, suikastin arkasında, batının kontrolündeki Ukrayna yönetiminin olduğunu dile getirmişti. Puşilin’in açıklamasına dikkat çeken Mariya Zaharova, “suikastte Ukrayna izinin bulunması, Kiev’in devlet terörü politikasını doğrular” ifadelerini kullandı.


"UKRAYNA İZİ BULUNMASI KİEV'İN DEVLET TERÖRÜNÜ DOĞRULAR"


Bu olasılığın haklılığını doğrulayan bulgular yeteri kadar birikti. Ukrayna’daki devlet yapıları, siyasi şiddet çağrılarından suçların yönetimine ve işlenmesine kadar her türlü eylemde yer alıyor.

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada da "Elde edilen bilgilere göre, suçun önceden planlandığı ve sipariş üzerine işlendiği düşünülüyor." ifadelerine yer verildi.


Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığına yakın isimlerden savunma uzmanı Emekli Albay İgor Korotçenko, Darya Dugina’ya yönelik suikasti, “ ABD ve batının Ankara ve Moskova'ya yönelik mesajı” olarak değerlendirdi.



 "SUİKAST BATI'NIN TÜRKİYE VE RUSYA'YA MESAJI"


Darya Dugina, hem medyada hem de Türkiye ve Rusya'nın beyin merkezleri arasında Türk-Rus yakınlaşması için faal çalışıyordu. Dugina'ya suikast, anglosaksonların Türkiye ve Moskova'daki siyasilere bir mesajıdır.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # türk # çok # suikast # Darya Dugina # dugina