Soylu'dan kazalarla ilgili soruşturma açıklaması

Mardin’de 20, Gaziantep’te 15 vatandaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan kazalar soruşturuluyor. Gaziantep’te kazaya neden olan otobüs şoförü, Mardin’de ise 2 tır şoförü tutuklandı. İçişleri Bakanı Soylu, soruşturmaların çok yönlü yürütüldüğünü belirtti, “eksik görürsek bedelini ödetiriz” dedi.

Türkiye, ardı ardına gelen iki kaza haberiyle yasa boğuldu. Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada 15 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Gaziantep’te kazaya neden olan otobüs şoförü, Mardin’de ise 2 tır şoförü tutuklandı.

Kazaların ardından bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruşturmaya dair açıklamalarda bulundu.

Kazada üçüncü bir TIR'ın varlığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu açıklayan Soylu, soruşturmaların çok yönlü yürütüldüğünü bildirdi.

Gaziantep'te 15 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş’in ifadesi ortaya çıktı. Memiş, otoyoldaki kazayı fark ettiğini ancak ne olduğunu anlayamadan direksiyon hâkimiyetini kaybettiğini anlattı. Toparlamak için manevra yapmaya başladığını fakat kurtaramadığını ve otobüsün devrildiğini aktardı. Memiş’in “Kazaya neden olduğum için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Memiş, nöbetçi hâkimlikçe "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

Mardin'in Derik ilçesinde 1 polis memurunun şehit olduğu, 19 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan 2 tır şoförü tutuklandı.

TIR sürücülerinden Umut Gündüz ifadesinde, rampadan inerken frene bastığını ancak frenlerin tutmadığını fark ettiğini anlattı. Frene iyice bastığını ama aracın hızını kesmediğini aksine daha da hızlandığını aktardı. Dörtlüleri yakarak kornaya uzun uzun bastığını, önüne çıkan araçlara çarpmamak için de aracın direksiyonunu sağa kırdığını ve devrildiğini söyledi.

İki sürücü, SEGBİS ile bağlandıkları Derik Sulh Ceza Hâkimliğince "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı.

# kaza # polis # türkiye # soruşturma # mardin # süleyman soylu # ​Gaziantep # Tır # İçişleri Bakanı # Otobüs # çok # derik # tır şoförü # otobüs şoförü