İstanbul yine yağışa teslim edildi

İstanbul yine yağışa teslim edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Altyapı, ile sorunları çözdük' dediği birçok nokta yine sel suları altında kaldı.

Yollar çöktü...Çarşıyı , otobüsleri, evleri ve iş yerlerini su bastı. Günlerdir yapılan uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle İstanbul yine sele teslim edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve Valilik günlerdir uyardı. Ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.Gece saatlerinden itibaren de beklenen şiddetli yağış başladı. Yollar ve evler yine sular altında kaldı..

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Kronik sorunlu alanlara yaptığımız yatırımların meyvelerini topluyoruz" dediği alanlarda yine su baskınları yaşandı.

Esenyurt'ta bulunan Haramidere şiddetli yağışlar nedeniyle yine taştı. Vatandaşlar, "Yetkilileri çağırıyoruz geliyorlar hiçbir şey yapmadan geri gidiyorlar. Evleri her seferinde su basıyor. 'Yardım edilecek' deniyor ama hiçbir şey yapılmıyor" diyerek duruma tepki gösterdi.

Esenyurt’ta selde akıntıya kapılan küçük bir çocuk son anda kurtarıldı. Kentin birçok noktasında trafikte aksamalar yaşandı. Çöken bazı yollarda araçlar güçlükle ilerledi.

İstanbul İkitelli'de de yollar göle döndü, uzun araç kuyrukları oluştu. Atatürk Bulvarı'na akan sular şelaleyi andırdı.

İBB'nin "alt yapı sorununu çözdük" dediği Maltepe’de durum farklı değildi. Caddeler adeta göle döndü. İstanbul Zeytinburnu tramvay istasyonu da göle dönen noktalardan biri oldu.

# İstanbul # istanbul # ibb # ekrem imamoğlu # sağanak # esenyurt # sel # son # altyapı # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı # haramidere # Esenyurt'ta sel faciası