Doğu Perinçek'ten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e yanıt

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hz. Muhammed sözleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e yanıt verdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Perinçek "Kimse doğru anlatılanı yanlış tefsir ederek bir şey kazanamaz" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in Hz Muhammed ile ilgili sözlerini hedef aldı:

- Bu baştan aşağı yanlış bir söz, yani bir siyasi partinin kendisini Hz. Peygamberin tebliğiyle mukayese etmesi kadar mantıksız akıl dışı bir şey söz konusu olamaz.

 "NAMUSLU İNSANLAR NE DEDİĞİMİ ANLAR"


Çelik’in sözlerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek sosyal medya üzerinden yanıt verdi:

- Dün bana Diyanetten bir yetkili telefon etti. Dedi ki; “Bizim ne anlattığımız değil nasıl anlaşıldığı önemlidir. Yanlış anlaşıldıysa hata bendedir.” Ben de dedim ki; “Biz dürüst insanların anlayacağı gibi anlatıyoruz. Namuslu insanlar benim dediğimi bir türlü anlar.

''HZ. MUHAMMED BÜYÜK DAVA ÖNDERİYDİ"


Perinçek, Çelik'e yanıtında "Kimse doğru anlatılanı yanlış tefsir ederek bir şey kazanamaz" ifadelerini kullandı:

- Ne dedim konuşmamda? Hz. Muhammed, Atatürk, büyük davaların önderleriydi. Onlar çok az sayıda insanla mücadele başladılar, sonra çoğaldılar. Vatan Partisi de bu yoldan gidecek. Bunu başka nasıl anlayabilirsiniz? Kimse doğru anlatılanı yanlış tefsir ederek bir şey kazanamaz.
- Haklı bir dava çok az insanla başlar, sonra milyonları peşinden sürükler. Bu, Hz. Muhammed’e bir övgü. Korkacak bir şey yok. Hz. Muhammed'in örnek gösterilmesi, onu sevenler tarafından ancak alkışlanır. Burada bir tebliğ-siyaset kıyaslaması yok, anlayana tarih dersi var.
# atatürk # Perinçek # ak parti # AKP # vatan partisi # Doğu Perinçek # Ömer Çelik # doğu # Bir # çok # ak parti sözcüsü