Çok kutuplu dünyanın orduları Vostok-2022'de buluştu

ABD’ye direnen ülkelerin orduları, Rusya’nın düzenlediği Uluslararası Ordu Oyunları’nda buluştu. 12 ülkenin ev sahipliğinde yapılan etkinlik, Venezuela’yla birlikte Latin Amerika’ya da açıldı. Batı medyasında "Çok kutuplu dünyanın askeri gücü birleşiyor." vurgusu öne çıktı.

Rusya Savunma Bakanlığınca düzenlenen ve “Savaş Olimpiyatları” olarak da anılan Uluslararası Ordu Oyunları’nın 8'incisi 12 ülkenin ev sahipliğinde yapıldı.

14-27 Ağustos tarihlerinde 34 farklı kategoride düzenlenen oyunlara Çin, İran, Suriye, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerin silahlı kuvvetleri de dahil olmak üzere 37 ülkeden 270 takım katıldı.

11 ülkeyle temsil edilen Afrika’dan özellikle son dönemde Rusya’yla askeri iş birliği yapan Mali’nin katılımı dikkat çekti. Latin Amerika’dan Venezuela dışında Bolivya ilk kez, Nikaragua 4. kez müsabakalarda yer aldı.

Daha önce ABD, Fransa ve Almanya’nın gözlemci olduğu “Savaş Olimpiyatları”na bu yıl NATO üyesi hiçbir ülke katılmadı. Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, katılımcı ülkelerin ortak noktasının “emperyalist saldırganlığa maruz kalmaları” olduğunu söyledi.

Batı’nın yaptırımlarla tecrit etmeye çalıştığı Rusya’nın etkinliğine, 12 ülkenin ev sahipliği yapması ve 37 ülkeden geniş katılım olması, ABD’ye de bir gözdağı olarak da yorumlandı. Batı medyası etkinliği, “ Çok kutuplu dünyanın askeri gücü, oyunlar bahanesiyle bir araya geliyor.” değerlendirmesiyle öne çıkardı.

Rusya, İran, Çin, Hindistan, Kazakistan ve Venezuela, 2015’ten beri Uluslararası Ordu Oyunları’nın düzenli katılımcısı. Venezuela’nın ev sahipliğiyle etkinlik Latin Amerika’ya açılmış oldu.

# abd # rusya # Azerbaycan # hindistan # suriye # çin # tatbikat # nato # cezayir # Tacikistan # Bir # kazakistan # ilk # Ermenistan # moğolistan # Stratejik # suriye ordusu # son # eylül # Kırgızistan # çok # Nikaragua # rus ordusu # askeri tatbikat # 2022 # rusya çin ilişkileri # Çin ordusu # Rusya Çin # Beyaz Rusya # Laos # vostok 2022 # rusya çin askeri gücü # rusya çin birliği # rusya çin anlaşması # çin rusya suriye # rusya çin suriye ortak tatbikatı # vostok tatbikatı