Gazprom Kuzey Akım'dan doğalgaz akışını tamamen durdurdu

Rus gazının Avrupa'ya sevki durduruldu. Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından doğalgaz sevkiyatının belirsiz bir süreliğine durdurulduğunu açıkladı.

Avrupa'da yaşanan enerji krizine bir yenisi daha eklendi.

Rus enerji şirketi Gazprom, doğal gaz sevkıyatının belirsiz süreliğine durdurulduğunu duyurdu. Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, 31 Ağustos'ta bakıma alınan ve tekrar faaliyete geçmesi beklenen Kuzey Akım'daki bir türbinde arızaların tespit edildiği belirtildi.

Hattan doğal gaz sevkıyatının arızalar tamir edilmeden yapılamayacağına işaret edilen açıklamada, bu nedenle Kuzey Akım üzerinden doğal gaz sevkıyatının belirsiz bir süreliğine durdurulmasına karar verildiği vurgulandı.

Kuzey Akım, Yamal-Avrupa boru hattı ve Ukrayna'daki boru hatlarının yanı sıra Rus gazını Avrupa'ya taşıyan önemli hatlardan biri olarak biliniyor.

Rusya'nın NATO'nun kuşatmasına karşı başlattığı Ukrayna operasyonu ardından Yamal-Avrupa hattı üzerinden de sevkıyat tümüyle durdurulurken Ukrayna üzerinden sevkıyat da yaklaşık yarı yarıya azalmıştı.

Öte yandan enerji güvenliğinde tehlike çanları çalan Avrupa kömürden de bir darbe yedi.

Doğal gaz konusunda belirsizlik devam ederken, Avrupa'da kömüre artan talep fiyatları 4 katına çıkardı.

Avrupa Kömür Ve Linyit Birliğinin Genel Sekreteri Brian Ricketts, yaptığı açıklamada geçen sene 40 dolar olan kömürün tonu bu sene 180 doları aştı.

# rusya # Ukrayna # avrupa # nato # Bir # enerji # doğal gaz # doğalgaz # gazprom # kuzey akımı # kuzey akım boru hattı