Trump'tan Bıden'a devlet düşmanı tepkisi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'da miting düzenledi. FBI’ın evinde arama yapmasını eleştiren Trump, Biden’a sert sözlerle yüklendi. “Gerçeği bilmek istiyorsanız, o bir devlet düşmanıdır.” dedi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump,FBI’ın evinde arama yapmasının ardından ilk defa kamuoyu önüne çıktı. Pensilvanya'da miting düzenleyen Trump'ın hedefinde ABD Başkanı Joe Biden vardı. Biden'ı sert sözlerle eleştirdi.

Biden'ı FBI'ı kendisine karşı silahlandırmakla suçlayan Trump, Biden'ın “devlet düşmanı” olduğunu ifade etti.

Biden'ın ulusa sesleniş konuşmasını da değerlenidiren Trump, " Bir Amerikan başkanının şimdiye kadar yaptığı en kötü konuşma" dedi. Konuşmanın nefret dolu olduğunu söyleyen Trump, “Gerçeği bilmek istiyorsanız, o bir devlet düşmanıdır.” dedi.

2020 seçimlerinde hile yapıldığını ve bundan dolayı seçimi kaybettiğini savunan Trump, mitingdeki konuşmasında Lenin'in oy sayımı hakkındaki sözlerine katıldığını belirtti.

Trump, “Lenin dedi ki, 'Oyları kimin verdiği değil kimin saydığı çok daha önemlidir.' Bu sözün doğru olduğu görülüyor. Oy sayımını yapanlar, Lenin'in söylediği gibi adaydan çok daha önemli.” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti'nin ifade özgürlüğüne darbe vurduğunu belirten Eski ABD Başkanı “Yasalara saygılı yurttaşları silahsızlandırmak, kanuna uymayan ve anayasaya aykırı emirler vermek, siyasi protesto yapan kişileri hapse atmak.Bunları yapıyorlar. FBI ve Adalet Bakanlığı'nı daha önce hiç olmadığı kadar silah olarak kullanmak, muhaliflerin hanelerine baskın yapmak ve tecavüz etmek." dedi.

# abd # donald trump # Bir # joe biden # pensilvanya # ilk # abd başkanı # Demokrat Parti