"Vostok-2022" tatbikatı savaş gemilerinin atışlarıyla nefes kesti

Rusya'da, Çin, Hindistan ve Suriye'nin de yer aldığı "Vostok-2022" stratejik askeri tatbikatı nefes kesti. Tatbikat kapsamında, yabancı bir ülkeye ait hava indirme birliğinin olası saldırılarına karşı savunma taktikleri üzerinde duruldu. Tatbikat, 7 Eylül'e kadar devam edecek.

Roket ateşlendi, savaş gemilerinden atış yapıldı, savaş uçakları gökyüzünde nefes kesti.

Görüntüler "Vostok- 2022" ( Doğu) stratejik askeri tatbikatından...

Tatbikat kapsamında, yabancı bir ülkeye ait hava indirme birliğinin olası saldırılarına karşı savunma taktikleri üzerinde duruldu.

Rusya'da 1 Eylül'de başlayan Vostok-2022 tatbikatına Çin, Hindistan, Suriye ve Azerbaycan dahil 14 ülkeden asker ve askeri gözlemciler katılıyor.

9 eğitim safhasında yapılacak tatbikat kapsamında Rus ve Çin Ordusu Donanması birlikleri bir araya geldi. İki ülkenin gemi mürettebatı deniz kuvvetleri törenine uygun olarak birbirlerini selamladı.

Rusya'nın 7 poligonunda ve Ohotsk Denizi ile Japon Denizi sularında yapılan tatbikatta, 50 bini aşkın asker görev aldı. 140 uçak ile 60 savaş gemisi dahil 5 binden fazla silah ve askeri teçhizat yer alıyor.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı yönetiminde düzenlenen tatbikata, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılması bekleniyor.

# abd # rusya # Azerbaycan # hindistan # suriye # çin # Deniz # asker # doğu # Bir # suriye ordusu # eylül # rus ordusu # askeri tatbikat # 2022 # rusya çin ilişkileri # Çin ordusu # Rusya Çin # Japon Denizi # rusya çin askeri gücü # rusya çin birliği # rusya çin anlaşması # çin rusya suriye # rusya çin suriye ortak tatbikatı # vostok tatbikatı # Ohotsk Denizi # askeri güvenlik