Akşenerin HDP sessizliği: İstifa hakkında konuşmadı

İYİ Parti, HDP’ye bakanlık verilmesi vaadi ile çalkalanmaya devam ediyor. Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, HDP’ye bakanlık tartışmasında parti içi istifa ve tepkileri sordu. Akşener ise soruya yanıt veremedi. Akşener'in sessizliği kameralarımıza böyle yansıdı...

CHP’nin, HDP’ye Bakanlık vaadi Millet İttifakı ve 6'lı masa ortağı İYİ Parti’de tepki istifalarını beraberinde getirdi. İl başkanlarının da bakanlık vaadine tepki olduğu ifade edildi.

Ulusal Kanal muhabiri, İstanbul'da esnaf ziyareti yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e parti içinde büyüyen HDP tepkilerini sordu.

Akşener’e soru, HDP olunca yanındakiler Ulusal Kanal ekibini engellemeye çalıştı. Akşener soruyu dinledi ancak yanıt veremedi. O anlar kameramıza böyle yansıdı:


 - HDP'ye bakanlık vaadi sonrası İyi Parti Yozgat İl başkanının istifa etti, il başkanlarınızın da bu duruma tepkili olduğu söyleniyor. Neler söylersiniz?

İYİ Parti içinde kriz ise her geçen gün büyüyor. En son İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık," PKK’ya bakanlık verilebilir’ diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir.” sözleriyle partiden istifa etmişti.

# istanbul # hdp # İyi Parti # ulusal kanal # meral akşener # Bir # son # İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener # İYİ Parti Yozgat İl Başkanı # Metin Özışık