Ruslar tekstil ticareti için Antalya’da

Amerika’nın tehdidine rağmen, Türkiye ve Rusya arasındaki ticari iş birliği giderek güçleniyor. Ruslar, ev tekstili ticareti için Antalya’ya geldi. Dünyanın en büyük ev tekstili ve dekorasyonu fuarlarından biri olan CNR Ev Tekstili Fuarı, 60’a yakın ülkeden, yerli ve yabancı 30 binin üzerinde ziyaretçiyi, katılımcı firmalarla bir araya getirdi.

Turizm ve tarımın ardından Rusya- Türkiye arasındaki ticaret, tekstil sektöründe de ivme kazanıyor. Ruslar bu kez Antalya’ya, tekstil ticareti için geldi.

Antalya, dünyanın en saygın ev tekstili ve dekorasyonu fuarlarından biri olan CNR Ev Tekstili Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.

Fuara, başta Orta Doğu ülkeleri, Çin ve Rusya olmak üzere 60’a yakın ülkeden, yerli ve yabancı 30 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Deha Erpek, diplomatik faaliyetlerin ticari alanda da desteklenmesinin gereğine dikkat çekti.

150'nin üzerinde yerli ve yabancı firma, stant açtı. Tepeden tırnağa tüm ev ve otel tekstil ürünleri ile sistemleri fuardaki yerini aldı. Antalya, barındırdığı büyük otel kapasitesiyle otel tekstil alanında da önemli bir pazar yaratıyor.

Türkiye, tekstil ve hammadde ihracatında dünyada ilk 5’te yer alıyor. Fuarda alınacak siparişler ve yapılan anlaşmalar sayesinde ev tekstil ihracatının 3 milyar doların üzerine çıkması hedefleniyor. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarın önemini vurguladı.

CNR Holding Pazarlama Grup Koordinatörü Hakan Ömer Gider, fuarı ve etki alanını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Fuar, ev tekstili üreticileri, ihracatçıları, toptancıları, perakendecileri, iç mimarlar ile dekoratörleri ve tasarımcıları bir araya getirdi. Fuar, 14 Eylül'e kadar açık kalacak.

# türkiye # rusya # amerika # antalya # çin # Bir # ilk # eylül