Sosyal medya gelirlerine inceleme: 50 bin kişi radara takıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, internet üzerinden gelir elde edenleri yakın incelemeye aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Sosyal medyadan gelir elde eden 65 bin kişiden 50 bini tam bildirim yapmıyor" dedi. Nebati, uzaktan çalışma yolu ile gelir elde eden dijital göçebelerin de kayıt dışı ile mücadelede yakın takibe alındığını duyurdu.

İnternet üzerinden gelir elde edenler Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın takibinde. Bakanlık, bir süre önce başlatılan RADAR sistemi ile bu alanda gelir sağlayanları incelemeye aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı yazılı açıklamada, oluşabilecek vergi kayıplarını inceleyip analiz ettiklerini söyledi.

“Elde edilen gelir bazında bugüne dek 6 bin mükellef analiz edildi, gelirlerini kısmen veya tamamen beyan dışı bırakan mükellefler özelinde saha denetimlerine başlandı” dedi.

Sosyal medya geliri elde eden 65 bin kişiden ise 50 binin kısmen veya tamamen gelirini beyan etmediğini tespit ettiklerini de aktardı. Bunların da 3 bin 500’ü için saha denetimlerine başlandığını ifade etti.

Nebati, “E- spor sektöründe elde edilen tüm gelirler RADAR sistemi tarafından yakından izleniyor. 3 bin kişilik analizde 588 kişi için işlem başlatıldı” ifadelerini kullandı.

Nebati, uzaktan çalışma yolu ile gelir elde eden dijital göçebelerin de yakın takibe alındığını vurguladı. “Serbest çalışan yazılımcılar, grafik ve tasarım gibi hizmetler veren dijital göçebeler, aracı platformlar üzerinden tespit edilmiş olup, gerekli işlemler başlatılmıştır” diye kaydetti.

# spor # vergi # facebook # Bir # ınstagram # tiktok # youtube # YouTuber # nureddin nebati # mükellef # vergi kaybı # twitch # e-spor # RADAR sistemi