Özel yurtlara zam sınırı geldi

Ev kira artışlarının yüzde 25’le sınırlanmasının ardından, yurt ücret artışı da enflasyona bağlandı. Özel yurt ücretleri enflasyona ek en fazla 5 puan artırılabilecek. Ücreti üst üste iki ay ödemeyen öğrenci ise yurttan çıkarılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, özel öğrenci yurt ücretlerine zam sınırlaması getirdi.

Bu ücretlere yapılabilecek en yüksek zam oranı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici fiyat endeksi toplamının yarısına eklenecek 5 puandan fazla olamayacak.

Barınma ücretini iki ay üst üste ödemeyen öğrencinin kurumla ilişkisi kesilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, özel yurtların açılmasına, işletilmesine ve denetimine ait esaslar da belirlendi.

Buna göre özel yurtlar, bir sonraki öğretim yılında uygulayacakları aylık barınma ücretini, her yıl temmuz ayı sonuna kadar; yeni hizmete açılanlar ise açıldıktan sonra 1 ay içinde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’ne bildirecek.

Bildirilen ücretin üzerinde ücret alınamayacak.

Barınma hizmeti ücretinin bir aylık kısmına tekabül eden miktarda depozito alınabilecek.

Yönetmeliğe göre, ücret sınırlamasından yararlanmak isteyen öğrencilerin ders yılı bitmeden özel yurtlara kayıt yenileme başvurusunda bulunması gerekecek.

Kurumlar, kayıtlı öğrencilerden gelecek olan kayıt yenileme taleplerini başvuru tarihi esas alınmak suretiyle kapasitelerinin yarısına kadar karşılamak zorunda olacak.

Özel öğrenci yurtları şehit ve gazi çocuklarını, devlet koruması altındaki çocukları ve madalyalı milli sporcuları ücretsiz barındırabilecekler.

# spor # Resmi Gazete # Bir # şehit çocukları # gençlik ve spor bakanlığı # Tüketici Fiyat Endeksi # Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi # özel öğrenci yurtları # gazi çocukları