Ukrayna'dan Türkiye karşıtı girişim

Ukrayna yönetimi Türk bankalarını ve Türk iş insanlarına yaptırıma hazırlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptırım teklif edilen listeyi yayımladı. Ziraat Bankası, İş bankası ve iş insanı Hüsnü Özyeğin de yaptırım listesinde yer aldı.

ABD piyonu Zelenski yönetimi, Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulanmasını istiyor. Ukrayna Dışişleri, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Hüsnü Özyeğin’in yönetim kurulu başkanı olduğu Credit Europe Bank’ın da aralarında çok sayıda kişiyi yaptırım yapılacaklar listesine aldı.

Liste Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na bağlı resmi bir sitede yayımlandı. Türkiye ile Rusya’nın devlet kurumları ile ve iş insanlarının bulunduğu 10 bin hedef seçildi. Ziraat Bankası ve İş Bankası da yaptırım istenen Türk bankalar arasında yer aldı. Türk iş insanı Hüsnü Özyeğin’in yönetim kurulu başkanı olduğu Credit Europe Bank içinde ülkelerin yaptırım kararı alması istendi.

Yaptırım istenen bir diğer isim ise Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Moskova Genel Müdür Nurullah Bakır. Bakır için ise yaptırım sebebi olarak“ Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını baltalayan veya tehdit eden eylemlerini maddi, finansal veya başka bir şekilde destekleyen banka müdürü” İfadeleri kullanıldı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, yaptırım istenen şirket yöneticilerinin kişisel bilgileri de yayımladı. Listedeki kişilerin nerede doğdukları, kaç yaşında oldukları, nerelerde çalıştıkları, hangi pozisyonda oldukları yazıldı.

Rusya’daki JSC İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Haki ile birlikte 4 İş Bankası üst düzey yöneticisi de yaptırım istenen listesinde yer aldı.

Moskova’da bombalı saldırıda öldürülen Türk dostu siyaset bilimci Darya Dugina da Ukrayna’nın yaptırım listesinde. Dugina’nın sitedeki fotoğrafının üstüne siyah bir şerit çekilmesi de dikkat çekici.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # Bir # Zelenski