Sözleşmelilere kadro için Memur Sen ile ilk görüşme

Sözleşmeli personellerin kadroya alınması için ilk görüşme yapıldı. Çalışma Bakanlığı yetkilileri ve Memur-Sen arasında yapılan görüşmede sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Konfederasyon tekliflerini Bakanlık bürokratlarına iletti.

Sözleşmeli personelin gözü kulağı görüşmelere çevrildi.

Kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen çalışanların kadroya geçmesi için artık çalışmalar resmi anlamda başladı. Çalışma Bakanlığı yetkilileri 13 Eylül’de Memur-Sen ile bir araya geldi.

Heyette, Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve bürokratları yer alırken, konfederasyon adına ise masada Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul bulundu.

Görüşmede, başta 4/B sözleşmeli personel olmak üzere belediyelerde istihdam edilen sözleşmeli personelin durumları iletildi. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunulan toplantıda konfederasyon taleplerini ve tekliflerini iletti.

 “TÜMÜNÜN KADROYA GEÇİRİLMESİ GEREKMEKTE”

Görüşmeye ilişkin açıklama da Memur-Sen’den geldi. Genel Başkan Yardımcısı Tonbul, kamuda asıl istihdam biçiminin kadrolu olmasını teklif ettiklerini belirtti:

- Mevcut 4/B sözleşmeli personelin tamamının, geçmiş dönem hizmet süreleri ve unvanları dikkate alınarak 4/C'den 4/B'ye geçen personelin ve özellikle belediyelerdeki sözleşmelilerin mağduriyetleri göz önünde bulundurulmalı. 2011 ve 2013'te olduğu gibi kadroya geçirilmeleri gerekmektedir. Bunun yanında diğer kamu kurum ve kuruluşlarında farklı sözleşme türlerinde istihdam edilen personelin de kurumların ve çalışanların talepleri doğrultusunda kadroya alınması gerekmektedir.


Artık gözler talepleri dinleyen Çalışma Bakanlığı’na çevrildi. Bakanlığın, bu ay içerisinde çalışmayı tamamlaması bekleniyor.

# Bir # Çalışma Bakanlığı # eylül # sözleşmeli personel